Na pohovce Jožky Kubáníka: O multitalentech

V sobotu 7. května 2022 byla na rozhlasové pohovce řeč o multitalentech. Na rozhlasové pohovce Jožka Kubáník přivítal moderátora, herce, režiséra, překladatele a někdejšího uměleckého šéfa pražského Činoherního klubu Ondřeje Sokola a druhým hostem byl herec Slováckého divadla, ale také myslivec a vinař Zdeněk Trčálek. 

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Fejeton Jožky Kubáníka: O multitalentech

Napsal jsem knihu. Jmenuje se Herec a vypráví napínavý, téměř detektivní příběh slavného, obletovaného, ale i úspěchy unaveného herce, kterému jednoho dne na mobilu omylem přistane sms od neznámé dívky a on toho využije k nezávaznému flirtu a z něj se ve finále stane boj o život.

Chvíli poté, co kniha dorazila na pulty knihkupectví, jsem dostal nabídku promluvit o ní v jednom pořadu v televizi, já jsem si řekl „a proč ne” a vyrazil jsem.

V den D jsem přijel do televize, ve studiu už čekaly moc milé moderátorky, tak jsme si chvíli jen tak povídali a ujistili se, že se na živý přenos těšíme. „Vítáme u nás herce a teď také spisovatele Josefa Kubáníka a jsme zvědavé, co nám řekne o své knize Herec,“ začala vstup jedna z nich a já jsem se dal do vyprávění. Prozradil jsem hlavní zápletku s tím, že jde o příběh podle skutečných událostí, které se přihodily zpěvačce Lucii Bílé a chtěl jsem pokračovat dál…, když vtom moderátorka zvolala: „Ano! Na to si vzpomínám, o tom jsem kdysi četla. Pak se totiž ukázalo, že všechno bylo jinak a že…“ štěbetala vesele a v jediné větě odhalila zvrat knihy, na který měli přijít až čtenáři. Zíral jsem na ni s vykulenýma očima a jí to došlo taky. Zastavila se, zrudla, lehce se usmála, pokrčila rameny a řekla: „Nemáte zač, Josefe.“

Pak za mnou přišla se slovy, že moderátoři toho mají strašně moc a že to snad pochopím. A já si říkám, jak to zvládají lidé, kteří jen nemoderují, ale dělají toho mnohem víc? A tak se jich na to zeptám. Na mé rozhlasové Pohovce tak přivítám multitalentovaného moderátora, herce, režiséra, překladatele a někdejšího uměleckého šéfa pražského Činoherního klubu Ondřeje Sokola a druhým hostem bude herec Slováckého divadla, ale také myslivec a vinař Zdeněk Trčálek. Jsem zvědavý, jak z toho srovnání s paní moderátorkou vyjdou. Nebo že by to těmi talenty přece jen nebylo?           

Těším se na své hosty i na vás.

Jožka Kubáník

Jaké bude téma příštího pořadu a na které hosty se můžete těšit? To se dozvíte už příští středu ve Slováckém deníku, který vám mimo aktuální regionální zpravodajství pravidelně nabízí fejetony Jožky Kubáníka k jednotlivým pořadům. 

autoři: Jožka Kubáník , Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související