„Na desku není nikdy pozdě.“ Iva Kubelková a Michal Pavlíček u Jana Čenského

12. prosinec 2021

Osmělila jsem se a chtěla udělat vlastní hudební desku, prohlásila Iva Kubelková. Přála si, aby jí alespoň jednu písničku napsal Michal Pavlíček, se kterým přišla do studia.

„Dělal jsem zrovna hudbu k seriálu Cesty domů, kde hrála. Najednou přišel takový skromný email,“ zavzpomínal Michal Pavlíček. „Napsal, že bude přemýšlet a půl roku se neozval. Říkala jsem si, že alespoň slušně odpověděl, a začala shánět jiné producenty,“ dodává Iva, kterou mají diváci zařazenou spíše jako moderátorku.

Michal Pavlíček měl však trošku černé svědomí. „Tak jsem si ji vygoogloval, abych věděl, jak je na tom se zpěvem. Viděl jsem pár videí a ten hlas se mi zalíbil. Poslal jsem písničku a od Ivy přišel text, který mě oslovil a zaujal. Tak se ty světy začaly propojovat.“

Texty pro mě byly silná výpověď

Michal Pavlíček hraje ve třech kapelách a dělá scénické projekty. „Pohybuji se spíš v rockových chlapských kapelách. Svět, který Iva vykreslila v textech, je svět ženy, která se dívá na různé etapy svého života. Pro mě to byla silná výpověď.“

Deska se jmenuje ‚Jak moc mě znáš‘. „Možná jsem si potřebovala něco prožít, aby ty texty vznikly. Vrátila jsem se ke hře na klavír, brala hodiny zpěvu. Jsem příkladem, že na ty věci není nikdy pozdě. Máme úžasné ohlasy. Michal mi řekl: Hele, to tady jednou po tobě zůstane,“ dodává Iva Kubelková.

Líbila se dcerám Ivy Kubelkové nová deska? Víte, že Michal Pavlíček napsal hudbu pro výstavu Expo v Dubaji? Jak prožívají Vánoce? Které projekty museli kvůli koronaviru odložit?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související