Muzikál je pohádka, při které zapomenu na starosti všedních dní, prohlašuje Kamila Nývltová

6. březen 2021

Za nejdůležitější moment v kariéře považuje okamžik, kdy získala hlavní roli Aidy v Hudebním divadle v Karlíně. „Bylo to krásné, plakala jsem mamce do telefonu,“ vzpomíná.

Před pandemií se věnovala hlavním rolím v muzikálech Drákula, Aida, Kleopatra nebo Angelika. „Mám to hrozně ráda, muzikál je taková pohádka, nereálný život, který se odehrává na pódiu. Když jsem třeba za Kleopatru nebo Aidu, zapomenu na strasti a starosti všedních dní.“

Letos by mělo vyjít její další vánoční CD a Kamila by se měla vydat i na evropské turné Thomase Bergensena s filmovou hudbou a skupinou Two Steps To Hell.

Vášnivá cukrářka

Vzhledem k tomu, že nyní živá hudba stagnuje, se Kamila Nývltová věnuje sportu a pečení. „Já nedokážu nic nedělat a ležet. Vrátila jsem se na běžky, běhám, cvičím a do toho peču. Je to moje obrovská vášeň a láska. Kdyby se stalo, že se zpívání nerozjede ještě dlouhou dobu, možná bych si založila malou kavárnu, kde bych podávala dobré dorty,“ svěřuje se.

Profesní přátelé

Za nejbližšího spolupracovníka považuje Daniela Hůlku, po pracovní stránce si je blízká mj. s Josefem Vágnerem, se kterým nazpívali společný duet, nebo s Mariánem Vojtkem: „Ráda s ním vystupuji, má silný hlas a společně nám to docela ladí.“

Kamila Nývltová má ráda písničky mj. i od Marka Ztraceného z poslední desky. Kromě zpívání se věnuje i začínajícím zpěvákům v soutěži Česko zpívá a spolupořádá kemp, tedy speciální pěvecké soustředění.

Spustit audio

Související