Moje kniha vznikla díky mé lenosti, přiznává Sandra Pogodová

„Přibrat tátu byl ten nejlepší nápad,“ říká herečka Sandra Pogodová o své nové knize Hoď se do pogody, kterou napsala spolu se svým otcem Richardem Pogodou. Jak je s výsledkem spokojená, vyprávěla u Haliny Pawlowské.

Chtěla jsem, aby to byla kniha na léto. Paperback, který si stočíte do kabelky nebo do kapsy, sednete na kolo a pojedete k rybníku na pivko nebo na zmrzlinu a u toho si dáte pár povídek. Letní čtení,“ přibližuje herečka, s jakou představou ke své knížce přistoupila.

„Táta má překrásnou češtinu. On ještě používá přechodníky, archaické výrazy. Když čtete tátovy povídky, je to, jako když jdete do prvorepublikové cukrárny na luxusní laskonku. A u mě je to, jako když dneska jdete do nějakého bufáče a dáte si koňakovou špičku.“

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související