Mohou být velká hospodářství ekologická? Odpovídá zahradní designérka a spisovatelka Alena Anežka Gajdůšková
Je zahradní designér a zahradník jedno a to samé? Kde jsou kořeny jejího zájmu o udržitelný způsob života a tradice? Jaké inspirace nachází v životě předků? Mohou být velká hospodářství ekologická? Daří se dělat zázraky i na malé zahrádce? Za jakou cenu někdy vydrží dovážené ovoce mnohem déle než to, které si sami utrhneme ze stromu? Jak připravit chlebový kvásek? Podaří se nám i doma upéct vynikající chleba?
Související
-
Zahrada by měla být dobrá přítelkyně, myslí si zahradní architektka Ivana Buttry
Vystudovala architekturu, ale při dalším studiu ve Francii si ujasnila, že se chce věnovat zahradám. Jaké vlastnosti by měla mít správná zahrada?
-
O chlebový kvásek se musíte starat. Nejlépe každý den, radí foodblogerka Juliana Fischerová
Udržet chutný kvásek je prý malá alchymie. „Ideální je s ním pracovat každý den,“ doporučuje Juliana Fischerová v Blízkých setkáních.
-
Biopotraviny: Ano, či ne? Expedice do světa produktů ekologického zemědělství
Každý rok přibývá lidí, kteří vkládají do biopotravin naději a věří, že je možné se kvalitně najíst a přitom se vyhnout chemikáliím, které našemu zdraví škodí.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...