Moderování mě dovedlo k osobní krizi. Ztrácel jsem sám sebe, říká bývalý novinář Tomáš Drahoňovský

7. březen 2022

Přestože se původně úspěšný moderátor zpravodajství České televize od novinařiny vzdálil, jeho pracovní návyky v současné společenské situaci ožívají. „Čas od času se přistihnu, že i když bych se měl soustředit na svoji práci pro pivovar, koukám na Twitter, co se děje,“ popisuje v Blízkých setkáních. Po odchodu z ČT začal pracovat jako craft beer manažer Plzeňského prazdroje. V audiozáznamu také mluví o výrazné změně vizáže následkem alopecie nebo o své lásce k hudbě.

„Dovedu si živě představit, v jaké situaci teď kolegové ze zpravodajství jsou, jak to musí prožívat. Přiznám se, že mi ta práce vlastně nechybí. Jsem rád, že na to můžu koukat s odstupem a že můžu utéct k práci, která s tím děním nemá nic společného.“

Kariérní twist

Práce moderátora ho dovedla až k osobní krizi. „Příliš mi zasahovala do vlastní osobnosti. Nebyl to ale problém televize ani témat. Byl to můj problém. Přestal jsem rozlišovat osobu na obrazovce, která by měla být objektivní, vyvážená, a sám sebe.

„Ptal jsem se, kam až sahá role moderátora a kde je ta osoba, která by měla mít nějaké názory a osobní život. Nebyl jsem si jistý, jestli vůbec existuje.“

„Uvědomil jsem si, nakolik mě práce pohlcovala. Nakolik jsem se snažil mít nějaký obraz a k čemu to potom vedlo. Jak jsem neměl čas na své přátele, jak jsem lidi od sebe odstrkoval,“ svěřuje se Tomáš Drahoňovský.

Proč se rozhodl odejít ze zpravodajství? Jak přijalo změnu jeho kariéry okolí? Co dělá jako craft beer manažer? Jak se vyrovnává se změnou vizáže a co mu přinesla do života?

autoři: Tereza Kostková , Hok

Související