Moderátor Jiří Chum uvažuje s přítelem o rodině. „Tuhle potřebu máme a Martin ji cítí víc,“ prozrazuje

26. červenec 2022

Už 20 let moderuje na Radiožurnálu a práce je to náročná. V soukromí má ale velkou oporu v podobě přítele Martina. „Jsme spolu 13 let a je to pro mě stabilní kotva. Svojí povahou je jiný než já a dokáže mě uklidnit. On je sluníčko.“ Musí být moderátor pořád tzv. v obraze? Jak probíhá příprava? Poslouchá se rád? Proč už nechodí do fitka? Co by chtěl vzkázat posluchačům? Proč se stal dárcem kostní dřeně? Jak relaxuje? Poslechněte si v audiu.

Téma svojí sexuální orientace si prý už odžil před lety. „Tehdy to vyšlo v nějakém bulváru. Když jsem nastoupil na Radiožurnál, tak se to vyřešilo jednou provždy, když jedna kolegyně zavolala: Ahoj! To jsi ty? Holky, to máme tedy smůlu,“ vzpomíná pobaveně Jiří Chum.

S přítelem o rodině občas mluví. „Tuhle potřebu máme a Martin ji cítí víc. Hodně jsme řešili, jakou formou to udělat. Jestli třeba náhradním mateřstvím. Ale pak jsme to zavrhli. Zatím je tahle debata u ledu. Ale občas ji otevřeme. Třeba na dovolené. Něco bychom udělat chtěli, ale doba je zvláštní.“

Rozhlas vs. televize

Rozhlas mu učaroval už v dětství a byl vždycky na prvním místě. „Asi není nic, co bych na Radiožurnálu nemoderoval a 20 let je dost dlouhá doba na to, aby se to dalo stihnout.“

Otázkou je, co bude dál. „Na Radiožurnálu jsem už prošel vším a nejsem si úplně jistý, co by mě bavilo. Zestárnout na Radiožurnálu? Jsem ve znamení Berana a mám rád změnu. Televizní nabídku bych asi uměl zvážit,“ uzavírá Jiří Chum.

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související