„Mně tehdy hodně pomohla rodina,“ svěřila se Marie Retková o své 13. komnatě

2. srpen 2014

V Toboganu v pyžamu ale Marie Retková nemluvila jen o chorobách. Rozhovor s moderátorem Alešem Cibulkou ovládl spíš její chorobný optimismus.

První sobota v měsíci je pravidelným časem pro Tobogan v pyžamu. Tentokrát Aleš Cibulka společně se svými dvěma kocoury hostil u sebe doma rozhlasovou kolegyni a kamarádku Marii Retkovou.

Zavzpomínali na náhodu, která jednu z nejoblíbenějších hlasatelek kdysi přivedla k práci v Československé a později i v České televizi. Připomněli i její lásku ke sportu, zdravý životní styl.

O čem se běžně nemluví

Pootevřeli ale také „13. komnatu“, kterou tato věčně usměvavá a sympatická moderátorka dlouhé roky držela pod zámkem. Došlo tak i na téma strachu z vážné nemoci a na recept, jak ho překonat.

„Změnila jsem pohled na životní hodnoty a svět. Je dobré mít někoho, kdo vás podrží. Mně tehdy hodně pomohla rodina,“ svěřila se Marie Retková. Dnes je už zase ve skvělé kondici a v plném pracovním nasazení.

A protože je navíc celý život chorobnou optimistkou a řídí se mottem, že všechno špatné je pro něco dobré, nese se celý rozhovor neustále na vlnách vtipu, humoru a pohody.

Spustit audio