Mladí fotbalisté z Říčan u Prahy pomáhají potřebným prostřednictvím gólů

19. březen 2020

Za každý vstřelený gól dávají mladí fotbalisté z FK Říčany do kasičky peníze. Ty potom věnují například do psího útulku, nemocným dětem nebo seniorům.

Mladí fotbalisté z Říčan u Prahy se snaží dávat co nejvíce gólů, aby tak vybrali co nejvíce peněz. Například na opuštěné pejsky, na děti v dětských domovech nebo seniory. Tuto finanční sbírku pro ně vymysleli sami trenéři, aby je motivovali k lepším výkonům. Na tréninku říčanských malých fotbalistů natáčela, s jedním z trenérů Lukášem Lioliasem, Soňa Jindrová:

"Systém funguje tak, že za každý gól, který kluci dají, dáme každý z nás tří trenérů 50 korun do kasičky. Na konci sezóny peníze spočítáme a kluci sami rozhodnou komu jimi přispějeme," vysvětluje trenér.

Mladí fotbalisté z Říčan u Prahy

Dobrým nápadem tak trenéři motivují své svěřence k lepším výkonům. Často se jim totiž stávalo, že mladí fotbalisté při nasazení proti starším nebo fyzický silnějším soupeřům motivaci ke hře ztráceli. Byli fixovaní jenom na výsledek, ale nyní vědí, že i v případě prohry má každý gól, který dají velký význam. 

Mladí fotbalisté z Říčan u Prahy - balony
Spustit audio