Mladá zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová – hlas, který má známou tvář

Berenika Kohoutová píše blog, zpívá mimo jiné žánry i jazz. Poprvé vystupovala v divadle jako devítiletá s Dismanovým rozhlasovým dětským sborem v muzikálu Babička.

Od té doby natočila album společně s Emilem Viklickým, odehrála řadu divadelních, filmových i seriálových rolí a stala vítězkou čtvrté řady televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas. O své účasti v této soutěži říká: „Na hudbě je pro mě nejlepší ta svoboda! Nejsem člověk, který by byl schopen nad něčím dlouho sedět. Každou píseň jsem si pouštěla v autě a v maskérně jsem se dívala na klip, ale spíše jsem přistupovala k písním intuitivně. Některé z nich mě nejdřív vůbec neoslovily. Nejlíp se mi zpívali Prodigy!“

Berenika pochází z umělecky založené rodiny. „Můj táta je mimořádný muzikant, je pro mě hudební inspirací,“ svěřuje se. Její maminka, spisovatelka Irena Obermannová, je Bereničiným velkým fanouškem a prožívá s ní úplně všechno, včetně blogů, které píše s Marikou Šoposkou a které vyšly i knižně.

Zvlášť po účinkování v televizní soutěži poznala, jaké to je být veřejně známá. „Necítím se jako hvězda, která by někam chodila v brýlích, ale po účinkování v soutěži Tvoje tvář má známý hlas jsem si musel zvyknout, že kamkoliv vstoupím, tam mě někdo pozná. Trochu to člověk začne pociťovat. A přemýšlím, že omezím své aktivity na sociálních sítích,“ komentuje.

K tématu nalezení štěstí v životě Berenika říká: „Myslím si, že se nic v životě nedá plánovat, člověk si musí říct, že se všechno děje tak, jak má.“

autor: Richard Pachman
Spustit audio