Milena Mathausová: Stříbrná jehlička a režná nit

22. září 2019

Švec se má držet svého kopyta. A krejčí jehelníčku. Pohádku s Jiřím Lábusem a Miroslavem Táborským poslouchejte do neděle 29. září 2019.

Krejčík Vendelín Jehlička častěji než jehlu svírá v ruce dřevěné kostky a spíše než svému řemeslu holduje hazardní hře. Vrhcáby jsou Vendelínovou vášní natolik, že postupně zapomene i na své blízké.

Aby jeden vyhrál, musí jeden prohrát, tak to na světě chodí. Své o tom ví milovníci kostek – pekař, knoflíkář i krejčí, kteří se pravidelně scházejí v hostinci u vrhcábů. Kdo vyhraje, shrábne všechno, co je na stole. Kdo prohraje, odejde s děravou kapsou. Taková jsou pravidla.

Účinkují: Jiří Lábus, Taťjana Medvecká, Miroslav Táborský, Kamil Halbich, Stanislava Jachnická, Oldřich Vízner, Stanislav Zindulka, Matěj Ruml, Pavel Rímský, Jan Szymik, Svatopluk Schuller, Růžena Merunková a Zdeňka Sajfertová
Pro rozhlas napsala:
Milena Mathausová
Hudba: Petr Mandel
Texty písní: Tomáš Vondrovic
Záznam a střih: Naďa Culková
Mistr zvuku: Milan Křivohlavý
Zvukové efekty: Tomáš Pergl
Produkce: Dana Reichová
Režie: Vlado Rusko
Dramaturgie:
Václava Ledvinková
Natočeno v roce 2011

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , ČRo Dvojka
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.