The Micronaut: Forms

21. prosinec 2016

Nové album s názvem Forms je počinem německého elektronického projektu The Micronaut, za kterým najdeme producenta, hudebníka i zpěváka jménem Stefan Streck.

Ten se pohybuje na hudebním poli už od konce 90. let, kdy začínal nejdříve coby drum´n´bassový dj a od polovičky minulé dekády se věnoval i produkování své vlastní tvorby. Na svém kontě má už tři alba, které velmi chytře propojují klubovou elektroniku s vokálem či zvukem akustické kytary. Na své novince Forms se vydal ještě dál. Přibylo vokalistů, aranže jsou ještě více monumentální s vlivy filmových nálad a melancholie, zároveň svou elektroniku propojil s vlivy bass music, etnické hudby i indie popu.

03767297.jpeg

Melodické a energií nabité skladby vás postupně vtáhnou do současného tepajícího světa nálad a euforie. Ostatně zažít můžete jeho hudbu v pátek 3. února v Meet Factory, kde se The Micronaut objeví na klubové noci vedle britského producenta Nathan Fake v rámci 4. ročníku festivalu Spectaculare

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Ellipse, Circle, Trapez ft.

autor: Josef Sedloň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.