Mick Jagger slaví osmdesátiny. Místo pódia chystá oslavu mezi rostlinami

26. červenec 2023

Britský zpěvák Mick Jagger slaví osmdesáté narozeniny. Otec osmi dětí a rocková legenda plánuje oslavu na neobvyklém místě – v jedné z nejstarších evropských botanických zahrad. Poslechněte si reportáž.

Chelsea Physic Garden je jedna z nejstarších botanických zahrad v Evropě, vznikla v roce 1673 a Mick Jagger si jí pro oslavu svých osmdesátin zamluvil celou. Podle britského deníku The Sun se očekává až 300 hostů. Zpěvákovy kulatiny si připomíná mimo jiné také francouzská galerie v Nice, která připravila velkou restropektivní výstavu fotografií ze 60leté Jaggerovy hudební kariéry.

Čtěte také

Mick Jagger je otcem osmi dětí – nejstarší dceři je 52 a nejmladšímu synovi 6 let. Toho má s 37 letou americkou baletkou Melanie Hamrickovou, se kterou se nedávno zasnoubil. Je také dědečkem pěti vnoučat a má tři pravnoučata.

Od dnes už legendárního prvního koncertu kapely Rolling Stones ve svobodném Československu uplyne 18. srpna 33 let. Přišlo na něj téměř 110 tisíc lidí a stal se symbolem definitivního konce komunistického režimu.

Zatím poslední koncertní turné kapela odehrála loni ke svému 60. výročí založení. Bohužel už ale bez bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel před dvěma lety. Česko na seznamu zastávek tentokrát chybělo, naposledy celkově po šesté tak mohli tuzemští fanoušci Rolling Stones vidět v roce 2018 v rámci turné No filter. Do pražských Letňan tehdy dorazilo 50 tisíc lidí. Další koncerty zatím kapela nechystá.

autoři: Alžběta Havlová , agf
Spustit audio

Související