Měsíčkův syneček. Klasická pohádka s čerty a Eduardem Cupákem v hlavní roli

12. září 2021

Nejen síla je v životě důležitá. Podstatné je také soucitné srdce a chytrá hlava. Právě to na své pouti pozná Janeček, syn Měsíce a pozemšťanky Anežky. Na motivy stejnojmenné pohádky Jiřího Mahena napsal František Pavlíček a pro rozhlas natočil Karel Weinlich.

Na motivy stejnojmenné pohádky Jiřího Mahena napsal František Pavlíček
Účinkují: Hana Brothánková, Eduard Cupák, Miroslava Hozová, Jiří Schwarz, Eva Horká, Antonín Hardt, Jan Teplý, Radim Vašinka
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Hudba: Emil Viklický
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1987

Měsíčkův syn Janeček se vydá do světa hledat štěstí. Pokusí se vysvobodit princeznu zakletou v černém sklepení. Pro její pýchu a zlobu ji tam odnesli čerti. Janeček bude muset přečkat noc v temném vězení, odolat pekelnému mámení a roztodivným nástrahám.

Podaří se mu překonat vše, co ho na cestě čeká? A dozraje na své pouti v muže? Měsíc nad ním bude bdít, aby se vrátil ke své matce Anežce a mohl s ní sdílet svou nově nabytou zkušenost.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio