„Meditace mu přinesly do života klid.“ Tomáš a Tamara Klusovi u Jana Čenského

5. prosinec 2021

Tomáš Klus stihl během období covidu napsat tři desky a jeden muzikál. Do studia s ním přišla jeho žena Tamara, které vyšla pohádková knížka O všech zvířatech.

„Syn chtěl pořád vymýšlet nové pohádky. Ptala jsem se: O čem? A on řekl: O všech zvířatech. Tak ji má a je na ní i podepsaný. Já s knížkou nepočítala. Pohádky jsem si nahrála do telefonu a po roce je našla. Tomáš říkal: To je skvělé, to musí ven, ať to slyší i ostatní děti.“

Tomáš Klus a Tamara spolu žijí deset let. „Tomáš má tendenci mít různá období. Období paintballu trvalo čtrnáct dní. Ale období buddhismu přetrvává. Od té doby, co se ráno oddává meditacím, mu do života vstoupil klid a vnitřní mír,“ prozrazuje Tamara.

Cvičíme s Tamarou jógu ve čtyřiceti stupních

Tomáš je bývalý pětibojař. „Ve střelbě jsem byl špatný. Musel jsem to dohánět plaváním a během. S Tamarou teď chodíme na bikram jógu, kde se cvičí ve 40 stupních. A možná se vrátím i ke koním, kterými je teď posedlá dcera Josefína.“

V závěrečném kvízu na sebe Tomáš Klus prozradil, že ho rozčílí lidská lhostejnost. Rád by se podíval do Bhútánu a vrátil by se do Indie. Nejraději pije čaj a jí topinky ve vajíčku. „Čekala jsem, že řekne švolky. To je specialita mojí babičky. Stačí mouka a vajíčko a pak se to celé dá vařit do mléka,“ prozradila rodinný recept Tamara Klusová.

Jak letos Klusovi stráví Vánoce? Bude mít pohádka Stará bambitka ještě další pokračování? Proč chodí Tamara na kurz šití?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související