Měděné zrcadlo. Úsměvné i tajuplné vyprávění s Josefem Somrem

22. leden 2023

Do domu U dvou závaží se nastěhovala tajemná dáma z ciziny a od té doby se tam dějí podivné věci! Ve všech rozích narostly černé pavučiny, zpod dveří utíká kouř a služka se plouží úplně bez života. Co si s tím počnou skřítci domovníčci? To se dozvíte v úsměvné a zároveň tajuplné rozhlasové pohádce s Josefem Somrem, Jiřím Prágerem, Růženou Merunkovou a dalšími.

Pro rozhlas napsala: Milena Mathausová
Osoby a obsazení: Filibert (Josef Somr), Nikodém (Jiří Práger), Adéla (Růžena Merunková), Kryštof (Michal Zelenka), Estela (Simona Postlerová), Peregrin (Pavel Rímský), Johana (Magdaléna Borová), Šimon (Svatopluk Schuller), Libuše Šplíchalová, Václav Balák, Jan Kostroun, Tereza Podlešáková, Eva Přibylová, Jiří Litoš, Tomáš Vrba, Dana Reichová, Tomáš Vacek a Daniela Novotná
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: 2009

Začíná pohádka a dějí se věci, které jsou k nevíře! Už jste někdy slyšeli o skřítcích domovníčcích? Tihle malí pidimužíkové bydlí v domech, které chrání před nezvanými darebáky a dohlížejí na to, aby v nich bylo bezpečno a stále útulno.

Mladý skřítek Nikodém se však v domě, který střeží, začal bát! Pomůžeme mu jeho strýček Filibert ochránit dům U dvou závaží dřív, než ho noví majitelé zcela zničí? Co je hlavní ctností každého skřítka domovníčka? Kdo je tajemná dona Estela? Kde pramení pramen zla? Co je v tajemném pokoji, kterému se říká laboratórium?

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související