Martina Hudečková, Hanka Křížková a Naďa Konvalinková u Haliny Pawlowské

15. listopad 2020

Mají jiskru v oku a optimistickou mysl. Tři herečky, jimž je vlastní laskavost a vtip, spojuje ale také láska k jídlu a věčné diety.

Martina Hudečková jídlo miluje. Navzdory všem doporučením k bio životu a bio jídelníčku nikdy nepřilnula. Jejím oblíbeným pokrmem je totiž bůček.

V pořadu Haliny Pawlowské vzpomínala mimo jiné také na seznámení se svým životním partnerem Jurajem Herzem. „O rande mne Juraj požádal již druhý natáčecí den. Neupoutalo ho však mé herecké nadání, ale to, co jsem se celý život snažila skrývat – moje pozadí,“ směje se.

Hanka Křížková a Naďa Konvalinková

Hanka Křížková si jídlo užívala při svém měsíčním pobytu na ostrově démonů a bohů na Bali. „Myslela jsem, že nemůžu někde vydržet celý měsíc, ale bylo to úžasné. Lidé tam jsou nesmírně vstřícní a hodní,“ vzpomíná.

Kromě cestování má také ráda knížky. Zejména ty, u kterých se dá odpočívat. „Vědecké knihy také čtu, ale na ně si musím vyhradit hodně času.“

Milovnicí jídla je i Naďa Konvalinková. Její vášní je ale hlavně divadlo. Přestože neměla moc hezké dětství a chvíli vyrůstala v dětském domově, dokázala vystudovat hereckou školu. V počátcích ji ale ruce svazovala tréma. „Talent jsem měla. Byla jsem ale šílená trémistka. Zlomilo se to až časem,“ usmívá se.

Jaký měl vztah k jídlu partner Martiny Hudečkové režisér Juraj Herz? S kterou hereckou rolí se nedokázala ztotožnit? V co věří Hanka Křížková? A proč zanevřela na muže? Jak se Naďa Konvalinková poprala s nepřízní osudu? A jak „sbalila“ Oldřicha Kaisera?

Spustit audio

Související