Marta Vančurová: S Vlastimilem to byla láska na první pohled

10. duben 2019

Ve Studiu Dva měla před pár dny premiéru hra, v níž Marta Vančurová spolu s Danielou Kolářovou hrají dvě seniorky, které bojují o postel. Role nerudné Abby byla pro jemnou hereckou ikonu 70. let lákavou výzvou.

Většina diváků si totiž Martu Vančurovou spojuje s křehkou, oduševnělou krásou a bezprostředností. Právě takovou, jak ji zachytil jeden z jejích nejúspěšnějších snímků Den pro mou lásku v režii Juraje Herze. V něm ztvárnila postavu mladé fotografky Marie. Jejího partnera hrál tanečník a choreograf Vlastimil Harapes, s nímž herečku od té doby pojí přátelství

Vlastimil Harapes

Stáňa Lekešová v Blízkých setkáních Martu Vančurovou překvapila telefonátem právě s jejím někdejším hereckým partnerem. „Byla to láska na první pohled,“ směje se při vzpomínce na první setkání s ním. „Jediná herečka, s níž jsem se vždycky toužil setkat, byla Marta Vančurová, kterou jsem viděl v Janě Eyrové. A najednou seděla vedle mne v taxíku a jeli jsme na kamerové zkoušky na Barrandov,‟ vzpomíná na milé překvapení Vlastimil Harapes.

Jak se před lety vyrovnávala s těžkou nemocí? Jak si užívá roli babičky? A na co ze své bohaté a divadelní kariéry nejraději vzpomíná? Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

autoři: Stáňa Lekešová , and
Spustit audio

Související