Marie Šedivá: Velká huba a malý kůň

O přátelství chlapce a koně. Poslouchejte do soboty 1. října 2016.

Láska ke zvířatům a schopnost rychle si vymýšlet příběhy dovede malého Janka Koháka až k velkým problémům jak doma, tak ve škole. Janek si vysní, že bude hospodařit na ranči. Vždyť už získal čtyři koťata! Vytahuje se před spolužáky ve škole, ale ti se mu vysmějí: ranč bez koně prý není ranč.

A už je to jasné: dokud Janek nebude mít koně, nezíská si u svých spolužáků respekt. Jenže kde vzít v Praze koně? A kolik takový kůň stojí? Pro Janka je tak velké zvíře pochopitelně nedostupné. Ale není z těch, kteří se jednoduše vzdávají... Hra získala v roce 1992 prémii Prix Bohemia Radio za režii.

Účinkují: Ondřej Kepka, Jiří Plachý, Miroslava Hozová, Ladislav Potměšil, Ludmila Roubíková, Petr Pospíchal, Lucie Žulová, Vladimír Čech st, Helena Lehká, Sylva Sequensová, Marta Novotná, Helena Brabcová, Dominik Štros, Martina Zaoralová, Patrik Jílek-Hovorka, Martina Salzmannová, Martin Schneider, Jiří Petíra, Josef Barvínek, Kristýna Ročková, Zuzana Dražilová, Martin Ječný, Eva Ječná, Radek Žák, Michaela Cmíralová, Monika Sejkorová a Tomáš Petráň.
Napsala: Marie Šedivá
Dramaturg: Ivan Hejna
Hudba: Miroslav Kořínek
Zvuk: Karel Nedorost
Režie: Karel Weinlich.
Natočeno v roce 1981.


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line (ještě týden po odvysílání). Audioknihy nejde stáhnout.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio