„Maminka je přísný kritik.“ Pavlína Filipovská a Pavlína Wolfová u Jana Čenského

28. červen 2020

Máma mě cvičila ve výslovnosti. Když jsem ve vysílání nějak zašumlovala, tak tam zavolala pod jiným jménem, uvedla Pavlína Wolfová, která do studia přišla se svojí maminkou Pavlínou Filipovskou.

„Ve vysílání třeba řekla, že jí vadí, že moderátorka neřekla čtyři, ale štyry. Máma je pečlivý divák. Kdybych vysílala k ránu, tak se bude dívat. Kritizuje i kostýmy. Říká třeba, tam se ti to houlá. Kostymérky tohle slovo vůbec neznaly a napsaly si to na nástěnku.“

Na konkurs do Semaforu přišla jediná

Pavlína Filipovská zavzpomínala na své začátky v Semaforu. „Čekali zástupy holek a já přišla sama. Bylo to něco nového, nezavedeného.“ Jak dodala Pavlína Wolfová, děti na babiččiny písničky tancují a pak jí posílají videa.

Často si s babičkou skypují, například Matouš hrál už v deseti letech po světě baseball. „Koupit mu baseballové věci byl nápad fotografa Jana Šibíka. Už ve školce říkali, že má zlatou ruku. Od té doby jsem neměla volný víkend. A než jsem naučila maminku skypovat, zestárla jsem o deset let,“ dodává Pavlína Wolfová.

Ve vzájemném kvízu na sebe Pavlína Filipovská prozradila, že miluje swingovou hudbu a francouzskou poezii a zamilovala se do Florencie. A co ráda vaří? „Dělá vynikající čínu a má pár jídel, která umí skvěle. Její muž dobře vaří, pořád jí a pak říká, že je tlustá,“ dodala Pavlína Wolfová.

Jak se Pavlíně Wolfové líbí v novém zpravodajství? Jaké reportáže dělala už jako dítě? Kde studovala angličtinu? Jak se Pavlína Filipovská učila mailovat?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související