„Mám ráda romantické filmy.“ Hana Křížková a Rudolf Kubík u Jana Čenského

10. leden 2021

Poznali se na zkoušce muzikálu Drákula. „Věděla jsem, že je herec, ale netušila, že píše tak krásné texty,“ chválí Hana Křížková Rudolfa Kubíka.

„První text jsem napsal pro Moniku Absolonovou, když jí bylo 16 let a jmenovalo se to Pod peřinou. Její maminka to zcenzurovala, že tohle Monika zpívat nebude.“ Hana Křížková je na texty náročná. „Moje dvě desky s Rudiho texty vyhodnotili na Slovensku jako desky století, což je úžasné.“

Písničku jsem spletla a získala tři ceny

Hanka Křížková dodnes vzpomíná na své první televizní vystoupení. „Místo život je muž, jsem zazpívala život je pes, po kterém každá blázní, pro jeho ramena a úzké boky. Všichni se smáli a já dostala cenu publika, cenu novinářů a cenu za interpretaci.“

V závěrečném kvízu na sebe Hana Křížková prozradila, že má ráda Řecko, její oblíbenou barvou je černá a čte životopisné knihy. „Jedním dechem jsem přečetla od Heleny Štáchové Život na nitích.“ Ráda se podívá i na romantický film. „Má ráda romantické filmy, která já nesnáším, ale které dabuji,“ směje se Rudolf Kubík.

Proč jel Rudolf Kubík na motorce převlečený za čerta? Který sport má rád? Odmítla by Hana muzikál, který by se jí nelíbil?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související