Maloměstské tradice. Poklidné městečko rozbouří pátrání po tajemném autorovi jedné knihy

17. duben 2021

Laskavá kritika maloměstského prostředí z pera dramatika Václava Štecha. Aféra v malém městečku zasáhne i do volebního klání či milostného vztahu. K poslechu měsíc po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Účinkují: Milan Němec, Zdeněk Rumpík, Lucie Štěpánková, Pavel Novotný, Michal Przebinda, Jindra Janoušková a Jiří Kalužný
Dramaturgie: Jana Paterová
Režie: Otakar Kosek
Natočeno: 2006

Dramatik Václav Štech se ve svých komediích neváhal satiricky zaměřit na zkostnatělost, jalovost a úzkoprsost maloměstského prostředí začátku minulého století. V líčení vad soudobé společnosti však nebyl tak docela nemilosrdný, z jeho textů je cítit, že má své postavy a postavičky upřímně rád.

Pokud se chcete dozvědět, jak to všechno dopadne, poslechněte si rozhlasovou inscenaci, která vznikla v koprodukci s Východočeským divadlem Pardubice.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio