Lubu Skořepovou jsem obdivovala. Ani ve stáří ji neopustila síla, vzpomíná Taťána Gregor Brzobohatá

18. červen 2021

Její nadace Krása pomoci se stará o seniory. „Největší problém starších lidí je samota,“ myslí si Taťána Gregor Brzobohatá. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

Tereza Kostková a Taťána Gregor Brzobohatá

„Vnímáme již řadu let, že nejhorší problém seniorů je samota, což se samozřejmě v době covidu zhoršilo. Nemohli se vídat s rodinou, nešlo za nimi posílat naše dobrovolníky. Snažili jsme se tedy alespoň rozvážet balíčky s potravinami, zdravotními potřebami, nebo třeba jen se svíčkou pro radost. Zvedla se obrovská vlna solidarity a bylo to úžasné,“ vzpomíná Taťána Gregor Brzobohatá.

Smutné poselství dokumentu Sama

Producentka Anna Miklošová oslovila nadaci s podporou jejího dokumentu Sama o herečce Lubě Skořepové. „Já jsem na to kývla, protože jsem pochopila, že paní Luba chtěla lidem předat poselství. Memento o velké opuštěnosti ve stáří. Ke konci byl její život velmi smutný, ale obdivovala jsem její životní sílu a jak měla stále chuť tvořit,“ svěřuje se Taťána Gregor Brzobohatá v Blízkých setkáních. 

„Myslím, že bychom měli dávat příležitosti a zahrnout více staré opuštěné lidi do dění kolem sebe. Skutečně si toho váží a čerpají tak sílu. Mějme ke stáří úctu a respekt,“ přeje si.

O čem je její nová kniha? Co je čokoládová terapie? Jaké má sportovní zážitky s manželem?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související