ON-LINE ROZHOVOR: Spotřeba cereálních výrobků
18. únor 2015
Proč nemají všechny druhy chleba příznivý vliv na zdraví? Jaký má být správný podíl žita v mouce? Na otázky odpoví ve středu 18. února v 10:30 docent Josef Příhoda.
Spotřeba chleba v ČR stále klesá. Z hlediska zdravotního i výživového jde o nevýhodný efekt. Ne všechny druhy chleba mají příznivý vliv. Vhodný je větší podíl žita, ale ten v posledních desetiletích také klesal, ale v posledních letech se zastavil. Příznivěji se vyvíjí spotřeba těstovin hlavně zásluhou používání semoliny z pšenice durum.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.