ON-LINE ROZHOVOR: Rozkvetlé truhlíky až do podzimu

10. červenec 2015

Jaká hnojiva jsou vhodná pro podporu kvetení? Jak často přihnojovat? Na otázky odpoví v pátek 10. července v 10:30 odborníci Ludmila Dušková a Jan Kopřiva.

Ozdobné květináče a truhlíky plné zářivých barev, to je sen mnoha zahrádkářů. Některých obzvlášť, protože se musí spokojit pouze s omezeným místem na parapetu okna, balkoně nebo lodžii. I přesto dokáží vypěstovat opravdové zázraky a pohled na jejich miniaturní, ale pečlivě udržovanou květinovou zahrádku přesvědčí o jejich mistrovském umění. A pěstovat balkonovky, to je opravdové umění.Kromě správné volby a vlastní výsadby rostlin je třeba zajistit rostlinám s omezeným množstvím substrátu dodatečnou výživu. Nejběžnějším způsobem je přihnojování speciálním roztokem při pravidelné zálivce, přičemž na vegetační období rostlin připadá asi 11 – 15 hnojivých zálivek. Pro balkonové rostliny se používají nejčastěji roztoky z kapalných a pevných rozpustných hnojiv se zvýšeným obsahem fosforu a draslíku, který je zvláště důležitý pro květ.

Čtěte také


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.