ON-LINE ROZHOVOR: Mýty o rakovině

16. březen 2014

Jakým informacím o rakovině na internetu věřit? Jak a podle čeho se máme orientovat? Na otázky bude v pondělí 17. března po 10:00 odpovídat Petra Tesařová, lékařka Onkologické kliniky VFN a 1. LF UK.

Šetření Onkoportálu.cz ukázalo, že mezi nejvyhledávanějšími informacemi na internetu o rakovině jsou právě i mnohé nepravdivé informace. Například že rakovina může být nakažlivá nebo že ji způsobuje mamograf. Na fenoménu pak vydělává i řada samozvaných „odborníků“, kteří přes internet nabízejí nejrůznější potravinové doplňky. Mnoho dalšího si nenechte ujít krátce po 10. hodině. Své dotazy na lékaře můžete posílat už teď

Hlavní oblastí zájmu doc. MUDr. Petry Tesařové, CSc. je karcinom prsu a možnosti jeho léčby, především u mladých žen. Je členkou správní rady projektu Onkoportál.cz, který pacientům pomáhá nalézt na internetu důvěryhodné informace ověřené onkologickými odborníky. Je členkou České onkologické společnosti ČLS JEP, České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP a Evropské onkologické společnosti.


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.