Tereza Stýblová

Moderátorka

Životní motto:
„Buď chytrá, blbejch je dost.“ (Jan Werich)

Co dělám v rozhlase:
Moderuji pořady Káva o čtvrté, Kolotoč a Sobotní Dobré ráno s Dvojkou. Když už během vysílání cítíte, že „to“ tam je, že „to“ funguje, je to ta největší porce energie, kterou kromě silné dobré kávy může člověk za mikrofonem dostat.

Před rozhlasem:
Nejdřív nevědomky, a později už vědomě, jsem se chystala k rozhlasovému mikrofonu. Vždycky jsem milovala slovo. Nevím, jak to popsat, ale odmalinka jsem moc ráda poslouchala „dospěláky“, jak spolu mluví. Nevadilo mi, že jim nerozumím, stačilo mi nechat se unášet proudem lidské řeči, barvou hlasu… To mi zůstalo dodnes, často se zaposlouchám do cizích hovorů. Nebojte se, nechci vyzvídat, jen je mi to příjemné, a třeba ve vlaku mě to spolehlivě ukolébá ke spánku. Když jsem se tedy po studiích žurnalistiky, češtiny a angličtiny nestala ani spisovatelkou, ani učitelkou, ani herečkou, jak jsem v dospívání toužila, stala jsem se moderátorkou. A jsem šťastná.

Co mě baví:
Baví mě má práce. Je to skvělé, když je pro vás vaše práce zároveň tím největším „koněm“. K mikrofonu navíc občas přidám ještě kamery České televize v pořadu Sama doma. Ovšem sama doma s malým „s“ nejsem téměř nikdy. Mám dvě úžasné dcery, dvojčátka Sáru a Ester, a manžela, a s těmi je mi nejlépe ze všech.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové