Richard Hindls

Ekonom, emeritní rektor Vysoké školy ekonomické v Praze

Jsem jedním z pravidelných komentátorů v pořadu Jak to vidí... 

Co dělám v rozhlase:
Jsem jedním z pravidelných komentátorů v pořadu Jak to vidí...

Mimo rozhlas:
Vystudoval statistiku na VŠE. Jako pedagog jsem na VŠE začal působit v roce 1974. Docentem jsem se stal v roce 1993, profesorem jsem byl jmenován v roce 1998. V letech 1992–2018 jsem byl vedoucím katedry statistiky a pravděpodobnosti VŠE. V letech 2001–2006 jsem byl děkanem Fakulty informatiky a statistiky VŠE, v letech 20062014 rektorem VŠE. V odborné činnosti se zaměřuji na oblast národohospodářských agregátů, na hospodářskou statistiku, analýzu a prognózu ekonomických časových řad a na statistické metody v auditu.

Jsem autorem či spoluautorem více než 30 knižních monografií, učebnic a slovníků, 25 učebních textů, cca 200 článků vydaných v ČR i v zahraničí, řešitelem či spoluřešitelem 18 grantů a výzkumných projektů, včetně zahraničních. Jsem členem řady českých i zahraničních odborných institucí, mimo jiné místopředsedou České statistické rady, předsedou Správní rady Univerzity Karlovy, předsedou odborné poroty projektu Český hlava, členem Asociace národního účetnictví v Paříži, předsedou Dozorčí rady festivalu Pražské jaro aj.

Co mě baví:
Hra na klavír. Početná je moje interpretační diskografie z mladších let, za počet prodaných audionosičů jsem obdržel Platinovou desku (2012). A také sport.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové