Autor

Ondřej Nováček

Narozen v roce 1974 v Třebíči. V roce 1993 maturoval na gymnáziu v Třebíči a poté vystudoval Filozofickou fakultu UP v Olomouci, obor česká filologie a historie. Po absolvování základní vojenské služby pracoval jako učitel na ISŠ Šířava v Přerově a Obchodní akademii v Třebíči. V roce 2002 nastoupil do Českého rozhlasu, nejprve jako šéfredaktor a později ředitel nově zřízené regionální stanice pro kraj Vysočina Český rozhlas Region.

Od 1. května 2012 zastával funkci ředitele Centra vysílání Českého rozhlasu, poté působil jako šéfredaktor stanice Český rozhlas Plus. Aktuálně je ředitelem Programu. 

Je ženatý a má dvě děti, které jsou jeho největším koníčkem. Rád také běhá, jezdí na kole, udržuje zahradu a věnuje se historii. 

RSS autora

Články autora

|Ondřej Nováček, Michael Rozsypal |Zprávy z domova

Sobotka pro ČRo: Pokud Němci uzavřou hranice, musíme vytvořit záložní linii na severu Řecka

V Praze je dnes mimořádný summit zemí visegrádské skupiny. Kromě zástupců Slovenska, Polska a Maďarska se ho účastní i bulharský premiér a makedonský prezident. Jak píše německý tisk, V4 prý postupuje proti zájmům kancléřky Merkelové, která chce o řešení uprchlické krize jednat zejména s Tureckem. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ovšem potvrdil i v rozhovoru pro stanici Českého rozhlasu Plus, že balkánské státy podle něj nesmějí zůstat osamocené a osmadvacítka by měla mít záložní plán, jak regulovat migraci na hranici Bulharska a Makedonie.