Miloš Skalka

Moderátor

Moderuji pořady Srdcovky od Dvojky a Noční proud.

Životní motto:
Je později, než si myslíš. (čínské přísloví)

Co dělám v rozhlase:
S rozhlasem spolupracuji od roku 1970, kde jsem postupně uváděl hudební pořady jako Rytmus (s Jakubem Jakoubkem), Větrník, Start, Discoklub Brava (s Jakubem Jakoubkem) Kulaté noty, Starý desky´sou hezký nebo Polední hrátky. V současnosti moderuji na Dvojce pořady Srdcovky od Dvojky a Noční proud.

Stál jsem u zrodu posledně jmenovaného pořadu a odvysílal jeho vůbec první vydání v prvním říjnovém týdnu roku 1989. Dnes jsem jedním z jeho sedmi moderátorů.

Před rozhlasem:
Odmaturoval jsem na Střední průmyslové škole chemické, po třech letech studií na Vysoké škole ekonomické a následném pobytu v USA (1969) jsem přestoupil na Fakultu sociálních věd a publicistiky Univerzity Karlovy (obor rozhlas). V roce 1974 jsem nastoupil jako redaktor do oddělení kultury týdeníku Květy.

První články o populární hudbě jsem zveřejnil v polovině 60. let v časopisu Melodie, poté v Pop Music Expresu, Večerní Praze a Aktualitách Melodie (kde jsem publikoval i reportáž z festivalu v americkém Woodstocku, kterého jsem se zúčastnil jako jediný Čech).

V 80. letech jsem spolupracoval také s redakcí pořadů ze zahraničí Československé televize, pro kterou jsem komentoval mimo jiné hudební pořady typu Sanremo, St. Vincnt, Riva del Garda, Pink Floyd v Benátkách, Koncert k 70. narozeninám Nelsona Mandely ze stadionu Wembley atp.

Co mě baví:
„Ostrý obraz a dobrý zvuk“

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové