Michal Jagelka

Moderátor

Moderuji pořad Život na Dvojce

Životní motto: 

Žít tak, abych se nemusel stydět sám před sebou…

Co dělám v rozhlase:

Vedení Dvojky mě původně oslovilo jako záskok na léto za Aleše Cibulku. V září 2020 pak od stanice přišla nabídka, abych už v Nedělním Kolotoči zůstal. Mile mě to překvapilo a ohromně potěšilo, protože jsem se tím vrátil k mé milované práci v rozhlase. K tomu v médiu a na stanici, kterých si jako posluchač mohu vážit a pro které je pro mě jako pro moderátora čest pracovat. Na pořadu jsem se podílel nejen moderátorsky, ale i dramaturgicky a scenáristicky, a to mě moc bavilo. Po zrušení Nedělního Kolotoče jsem začal moderovat pořad Život na Dvojce.

Mimo rozhlas:

Od dvanácti let se věnuji dabingu. K mým milovaným hercům, kteří jsou tzv. „moji“, patří třeba Leonardo di Caprio, Matt Damon nebo Orlando Bloom. V sedmnácti jsem získával první moderátorské zkušenosti v legendárním magazínu Vega, následovaly pořady Autosalon, Snídaně s Novou a další. Prošel jsem několika soukromými rádii. Divadlu už se z časových důvodů nevěnuji a přiznám se, že se mi někdy zasteskne. Čas od času načtu nějakou audioknihu, tenhle žánr mě hodně baví. No a teď mě naplno pohltilo rádio! Studoval jsem jeden rok průmyslovku, osm let konzervatoř a tři roky práva na Karlově univerzitě…

Co mě baví: 

Baví mě život v „našem malém světě“, jak mu doma říkáme. S mým Alešem a malým Tobiášem. Tobísek je náš čerstvý přírůstek do rodiny, modro žíhaný whippet! My, po dlouhá léta kočičí lidi, jsme si pořídili psa! Pak mě moc baví naše roubená chalupa z roku 1803, knížky a dokumenty o historii, dobrá hudba napříč žánry, nicnedělání, vaření, nevyčerpatelné kouzlo Máchova kraje a snění o všem možném… No a samozřejmě Český rozhlas Dvojka!

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové