Martin Hrdinka

Moderátor

Na Dvojce vysílám Noční proud a Českou dvanáctku.

Co dělám v rozhlase:
Od roku 1995 jsem vysílal Noční proud na Radiožurnálu. Pak jsem stejný pořad uváděl na Regině, od listopadu 2015 na Dvojce. 

Před rozhlasem:
Před rokem 1989 jsem s médii nespolupracoval. V letech 1990–1998 jsem byl scenáristou a moderátorem populární Televizní hitparády nejprodávanějších alb, tehdy jediného programu tohoto druhu na našich obrazovkách. V té době jsem také v České televizi moderoval klipový pořad 0106, Superset a Bez napští. 

Do ČT jsem přišel s nápadem udělovat každým rokem Výroční ceny akademie české populární hudby (Česká Gramy – Anděl). Jsem spoluzakladatelem akademie. V roce 1992 jsem uváděl Vánoční turné Karla Gotta s Helenou Vondráčkovou, tehdy nejzářivějších hvězd země. Několik let jsem byl ranním moderátorem v soukromém radiu. 

Produkuju alba, jsem taky autorem a spolurealizátorem nejrozsáhlejší ankety v dějinách české populární hudby, ankety Hit století a Hit roku. Jsem spoluautorem muzikálů Hříšný tanec, Jack Rozparovač a Má vlast. V pražské inscenaci světové proslulého amerického muzikálu Pomáda jsem odehrál v roli Vince Fontaina více než 250 repríz. 

Jako diskžokej jsem odehrál stovky diskoték včetně těch na Plesech v Opeře v Praze a na Plesu ČR v Bruselu. Jsem ředitelem zavedeného festivalu populární hudby Czechtalent Zlín. 

Co mě baví:
Archeologie, sport , tenis, whisky, doutníky a sekání trávníku.

Sledujte nás

Kolegové