Julie Kalodová

vedoucí programu Českého rozhlasu Brno

Životní motto:
„No a co?“

Co dělám v rozhlase:
V rozhlase jsem pomáhala šířit skvělé pořady všude tam, kde jsou posluchači s mobilem v ruce. Podílela jsem se na vývoji webů a aplikací. Poté jsem se přesunula jako redaktorka Dvojky i k mikrofonu. No a teď mám nově na starost program v Českém rozhlase Brno.

Před rozhlasem:
Vystudovala jsem pedagogickou fakultu, pár let se věnovala sociálně znevýhodněným dětem v „brněnském Bronxu“ kolem ulice Křenová, což byla výtečná životní zkušenost. Po mateřské jsem nastoupila do médií. Pracovala jsem jako editorka MF DNES, přispívala do Hospodářských novin, Vlasty i Receptáře a dalších magazínů. Šest let jsem pracovala jako content manažerka v soukromé firmě. Texty se zabývám každý den, edituji i nápisy na kečupu. Napsala jsem asi vagon textů, rozhovorů, fejetonů a reportáží. A doufám, že druhý vagon mě ještě čeká.     

Co mě baví:
Miluji svérázný život v barokním vodním mlýně na jižní Moravě. Píšu, chodím do kopce a kolem řek, plavu, střílím na střelnici a jezdím na lodích. V důchodu všechno prodám, na plachetnici se pustím do psaní knížky a u toho budu poslouchat Český rozhlas.

E-mail: julie.kalodova@rozhlas.cz

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové