Josef Bernard Prokop

Moderátor

Moderuji pořad Nedělní Dobré ráno.

Životní motto:
Přiznám se, že životní motta se střídají s životními etapami, někdy i situacemi. V tomhle okamžiku asi „optimismus je nejpříjemnější forma odvahy“.

Co dělám v rozhlase:
Po úspěšném konkurzu jsem se před řadou let stal hlasatelem-moderátorem, takže jsem hlásil a moderoval – bezpočet služeb na Vltavě, také na dnešní Dvojce, krátce i na Radiožurnálu. Prováděl jsem naše posluchače přímými přenosy, koncerty, přestávkami;  současně psal pořady s hudební i literární tematikou. Od dubna 2020 provázím Nedělním dobrým ránem.

Před rozhlasem:
Narodil jsem se v Praze pod Vyšehradem, ve stejném městě jsem studoval (klavír, varhany a muzikologii).  Zatím jsem napsal a vydal dvanáct knih (převážně s historickou tematikou) a píšu další, napsal a realizoval několik set rozhlasových pořadů, jako spoluautor napsal s A. Moskalykem několik televizních scénářů, dále sepsal tři divadelní hry, koncertoval na varhany téměř v celé Evropě, nahrával pro Český rozhlas varhanní skladby. Jsem předsedou České společnosti J. L. Dusíka. Učím mladé klavíristy.

Na něco dalšího bych si jistě ještě vzpomněl, ale staré přísloví praví „samochvála smrdí“ – ovšem další přísloví zase „pravdivou chválou mysl roste“. Tak nevím...

Co mě baví:
Mám velké štěstí – baví mě moje práce, vše, co dělám. Baví mě být co nejvíc v blízkosti dospívajícího syna, poznávat jeho svět, snažit se mu být starším kamarádem a mimo jiné pozorovat, jak dělá věci velmi podobně jako před lety jeho otec (což vždy neznamená dobře).

Mám rád lidi, které lidství a lidskost neopouštějí v žádné situaci. Mám rád pestrost. Mám rád hudbu, knihy, výtvarné umění, film, divadlo – ovšem, když je čas...  Humor, pohodu,  kondiční sport, včetně cyklistiky, lyžování, dlouhých procházek se psem... Cestování, poznávání nového, ale také aktivní lenošení, dobré jídlo, dobré víno, jednou, dvakrát, možná třikrát do roka dobrý doutník...

Sledujte nás

Kolegové