Lidé si dnes mohou prohlédnout Senát a Poslaneckou sněmovnu

8. květen 2016

Dnes můžete navštívit Senát a Poslaneckou sněmovnu. Horní komora parlamentu bude přístupná od 11 do 16 hodin, a to včetně Valdštejnské zahrady. Zajímavé prohlídky čekají na návštěvníky i v sídle poslanců, které je otevřeno od 9 do 16 hodin.

V Poslanecké sněmovně si dnes mohou návštěvníci prohlédnout reprezentační sály, hlavní jednací síň, zasedací místnosti a kanceláře některých parlamentních výborů i další prostory. Přístupné budou od 9 do 16 hodin od vchodu z Malostranského náměstí.

Průvodkyně Pražské informační služby hosty během zhruba hodinové prohlídky seznámí s architektonickými zajímavostmi a historií.

Senát pro návštěvníky otevře historický okruh Valdštejnského a Kolovratského paláce. Podívat se můžou například do jednacího sálu, který je v místě bývalých koníren, v případě hezkého počasí, které se čeká, i do Valdštejnské zahrady, kde je například krápníková stěna s grottami a voliérou.

Vstup do areálu Senátu bude možný jen s malým příručním zavazadlem a je pravděpodobné, že se na prohlídku bude kvůli velkému zájmu delší dobu čekat. Pro všechny je vstup zdarma.

autor: vma
Spustit audio