Liberec hledá seniory, kteří by dohlíželi na bezpečnost u škol. Odmění je penězi

20. únor 2019 08:11

Město Liberec hledá seniory, kteří by dohlíželi na bezpečnější příchod dětí do základních škol. V současné době drží dohled u osmi základních škol. Aktivní zájemce čeká za službu odměna v podobě financí.

Od září by děti přes přechody v Turnově mohli převádět senioři, zájem zatím není velký

Ve Zlíně srazilo auto na přechodu dvě školačky

S převáděním dětí přes přechody pro chodce by mohli od září v Turnově na Semilsku pomáhat senioři. Městských strážníků je málo a nestíhají hlídat všechna frekventovaná místa blízko škol. Rodiče sepsali petici a město se rozhodlo, že o pomoc požádá místní důchodce.

Teď přechody pro chodce hlídá a automobilový provoz v ranní špičce reguluje osm vyškolených seniorů. Město seniory do tohoto projektu zapojuje už čtyři roky.

První senior byl vyškolený v červnu 2015 a na konci roku už jich dopravu u škol zpomalovalo sedm. V současné době dohlíží na děti u škol Dobiášova, Ještědská, U Školy, Česká, Vratislavice, U Soudu, Oblačná a Lesní.

Zájemci o aktivní službu se můžou hlásit u městské policie nebo na odboru školství a sociálních věcí. Každý zájemce bude nejprve proškolen. Za službu získá finanční odměnu.

autor: Eva Malá
Spustit audio

Související