Květinu můžete k svátku dát i muži, připomíná specialistka na životní styl Kateřina Cajthamlová

23. duben 2022

Dnes probereme téma svátky. Čím to je, že sváteční dny jsou jiné než ty ostatní? Jak si vytvořit sváteční náladu? A proč je důležité se na svátky těšit? Jak a kde sváteční dny oslavit? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

S různými svátečními dny se pojí všelijaké zvyky a rituály. Člověk má být třeba pěkně oblečený, má být uklizeno, na Vánoce má být třeba krásně prostřený stůl, dáváme si dary. To všechno přispívá k té správné speciální náladě svátečních dnů, která je odlišuje od těch běžných dní.

Kateřina Cajthamlová

Darujte z radosti

Ke svátkům patří i dárky. Ať už vánoční nebo narozeninové krásně zabalené, nebo ve formě koledy, kterou dáváme někomu cizímu. „Ten kdo někomu něco dává, měl by mu to dávat z radosti a s pokorou. Za každý dárek by se mělo poděkovat.“ připomíná specialistka na zdravý životní styl Kateřina.

Za vhodný dárek ale nepovažuje peníze. Moc totiž nesvědčí o tom, že jsme si dali s výběrem záležet.

Květiny pro kluky

Když má někdo svátek, jinak řečeno jmeniny, většinou moc dárků nedostane. Možná tak nějakou kytičku. Věděli jste, že květiny se mohou dávat i mužům? „A dokonce existují i znalci, kteří vám řeknou, jaká květina se k jakému pohlaví a věku hodí a jaká se nehodí,“ prozrazuje Kateřina.

Sváteční chvíle i jsou krásné i tím, že během nich lidé bývají spolu a nikam nespěchají. Jaké svátky se během roku slaví? I to s Kateřinou Cajthamlovou probral Roman Víšek.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Roman Víšek , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související