Kuřecí játra na bazalce se salátem z červené řepy

8. červenec 2016

20 minut a jíte. Není čas otálet v kuchyni, když je venku hezky.

Ingredience:

červená řepa
játra
česnek
majonéza
citron
šalotka
bazalka

Příprava:

1. Očištěnou červenou řepu (pozor, nikdy ne sterilovanou) uvaříte doměkka a vychladlou oloupete.

2. Nastrouháte (velké slzy) a přidáte prolisované stroužky česneku, trochu majonézy a zakapete citronem. Promícháte, necháte odležet. Než si připravíte játra, bude salát akorát.

3. Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky.

4.Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte kolečka šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku (část si nechte na ozdobu). Smažte, až se maso zatáhne.

5. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte a lehce opepřete.

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio