Kuřecí játra na bazalce se salátem z červené řepy
20 minut a jíte. Není čas otálet v kuchyni, když je venku hezky.
Ingredience:
červená řepa
játra
česnek
majonéza
citron
šalotka
bazalka
Příprava:
1. Očištěnou červenou řepu (pozor, nikdy ne sterilovanou) uvaříte doměkka a vychladlou oloupete.
2. Nastrouháte (velké slzy) a přidáte prolisované stroužky česneku, trochu majonézy a zakapete citronem. Promícháte, necháte odležet. Než si připravíte játra, bude salát akorát.
3. Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky.
4.Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte kolečka šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku (část si nechte na ozdobu). Smažte, až se maso zatáhne.
5. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte a lehce opepřete.
Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.