Kuře z Eiletu

Dušan Klein přivezl svůj recept až z Izraele. Prý je pro ty, kdo si chtějí udržet štíhlou linii.

Suroviny: syrové brambory, strouhanka, mražená zelenina (směs), kuře rozporcované na čtvrtky, palička česneku, koření: pepř a sladká paprika a chilli papričky; alobal

Příprava: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší plátky. Vymažeme pekáč nebo plech, posypeme máslem a strouhankou a brambory naklademe na plech tak, aby byly přes sebe. Na brambory poklademe míchanou mraženou zeleninu, kterou jsme propláchli na sítu. Na ni klademe na plátky nakrájený česnek, posolíme, přidáme chilli papričky, naporcované kuře a celé přikryjeme alobalem. Necháme 40 minut péct. Jakmile je maso měkké, alobal odkryjeme, posypeme červenou paprikou a necháme ještě chvíli v troubě, než se udělá kůrčička.

Básnické Pochoutky s Dušanem Kleinem