Kulatý chléb je symbolem blízkosti rodiny

22. prosinec 2011

A rozhodně tak patří na vánoční stůl. Doma upečený chleba z celozrnné žitné a pšeničné mouky přinesla do studia Iva Georgievová.

A naservírovala i domácí štolu. Na pečivo používá kvalitní bio mouky z celého zrna, protože pak jde prý pečení snadno a navíc, protože má mouka hodně živin, nepotřebujeme téměř žádný tuk a vajíčka. Na chléb si Iva ve sklenici od okurek zadělá kvásek z žitné mouky a teplé vody. Po třech dnech ho doplní moukou pšeničnou, solí, kmínem, nechá vykynout, vytvaruje bochník a peče zhruba půl hodiny v troubě. Voňavá dobrota nepotřebuje ani máslo, takový chléb se jí samotný. Recept najdete na www.ivaveda.eu.

0:00
/
0:00
Spustit audio