Královéhradecký bojovník MMA David Dvořák se po téměř roční pauze vrací zpátky do soubojů v aréně

21. duben 2024

Nejistota královéhradeckého bojovníka Davida Dvořáka skončila. 31letý český zápasník ještě během zimy nevěděl, jestli se vůbec do ringu vrátí, měl totiž vážné zdravotní problémy, kvůli kterým musel v září zrušit naplánovaný souboj v organizaci UFC s Japoncem Tairou.

Čtěte také

Teď David Dvořák čeká, až se mu prestižní organizace UFC ozve s další nabídkou. V tréninku ho také povzbudil vítězný zápas krajana Jiřího Procházky. Svěřil se v rozhovoru s reportérem Tomášem Borovcem. Potíže s ploténkou byly ale tak závažné, že David Dvořák jednu chvíli dokonce zvažoval ukončení kariéry. Jeho vůle ale i tentokrát zvítězila.

A tak je David již několik týdnů v plné tréninkové zátěži. Dokonce už vyhlíží další ostrý zápas organizace UFC. „Koukal jsem na rozpisy akcí. Jedna je v září ve Francii, což by pro mne bylo skvělé. To by se mi moc líbilo. Je to na konci září a byl bych konečně poprvé vidět i v Evropě.“

Konečné slovo ale bude mít, ostatně jako vždy, samotná UFC, které už David Dvořák oznámil, že po letních měsících bude připraven čelit dalším výzvám.

Čtěte také

Jestli se mu splní francouzské přání, je ale hodně nejisté. „Za celou dobu, co jsem v UFC, tak se mi zatím ještě ani jednou nestalo, že bych byl umístěn na akci, kam bych chtěl. Nebo že bych šel zápasit se soupeřem, kterého jsem si vybral. Nicméně, přijmu jakoukoliv výzvu a doufám, že se v září vrátím na vítěznou vlnu. Udělám pro to maximum.

Hradecký zápasník MMA je ve své kariéře zvyklý brát vše s pokorou a také si velmi dobře uvědomuje, že další souboj pro něj bude, vzhledem k budoucnosti v UFC, zásadní. Po třech úvodních výhrách a postupu do první desítky světového žebříčku, totiž přišly tři porážky. A další kontrakt je tak hodně nejistý.

Čtěte také

O ten má naopak postaráno další český gladiátor, Jiří Procházka. Ten o víkendu zlikvidoval Rakušana Rakiče. „Samozřejmě, zase to byla šílenost v podání Jirky. Infarktový zápas, kdy inkasoval pár tvrdých kopů na nohy. Každý normální člověk, který se na to koukal, tak měl určitě o Jirku strach. Jediný, kdo byl úplně v klidu, tak byl on sám, ohodnotil David Dvořák vítězný souboj Jiřího Procházky.

A dokázal z něj načerpat energii i sám pro sebe. „Vidět Jirku, jak zápasí na takové akci, to je pro mne další velká motivace a hnací motor. Je vždy dobré si připomenout takové velké úspěchy našich kluků a nechat se tím povzbudit.

Liboval si David Dvořák nad úspěchem dalšího českého bojovníka v prestižní organizaci UFC. Než od ní zápasník z Hradce Králové dostane sám novou nabídku k boji, otestuje své umění v kleci po dlouhé pauze už v květnu. Kdy svede charitativní zápas pod upravenými pravidly s velitelem českých výsadkářů.

autoři: Tomáš Borovec , baj
Spustit audio

Související