Králičí stehýnko na červeném víně s rozmarýnovými brambůrkami
"Králičí stehýnko na červeném víně s rozmarýnovými brambůrkami"...jak připravit takto krásně nazvanou pochutinu vám poradí Světlana Lavičková v Sobotní kuchařce. Postup výroby najdete po "kliknutí" na titulek tohoto článku.
Recept je určen pro čtyři osoby:
800 g králičí stehýnko
100g anglická slanina
1 velká cibule
4 velké rajčata
máslo
pepř černý
sůl
4 dcl červené víno
50 g rybízový džem
20 g cukr krupice
400 g bílé hroznové víno
Králičí stehýnko odblaníme, prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a necháme marinovat 2 - 3 hodiny.
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s anglickou slaninou, přidáme pokrájená rajčata a vložíme marinovaná králičí stehýnka. Zalijeme vínem a dusíme do měkka. Omáčku dochutíme rybízovým džemem, cukrem a jako vložku přidáme půlky vypeckovaných hroznů bílého vína.
Jako přílohu jsem zvolil rozmarýnové brambůrky:
Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na měsíčky,osolíme a uvaříme do měkka. Poté přecedíme a na másle orestujeme společně s čerstvým nasekaným rozmarýnem.