Král v kukani. Bláznivá pohádková komedie Jana Vodňanského s hladovým drakem a spanilou princeznou

14. březen 2021

Princezna Špuntadela bydlí v nejospalejším královstvím na světě, kde už snad nežijí ani draci, natož chrabří princové! Ale je to zdání... Pohádku napsal básník a hudebník Jan Vodňanský, zemřel tento týden ve věku 79 let. Poslouchejte týden po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.cz.

Účinkují: Jiří Langmajer, Yvetta Blanarovičová, Lenka Termerová, Věra Hučínová, Václav Neckář, František Němec, Jana Paulová, Ivan Gübel, Jan Přeučil, Mirko Musil, Vlastimil Zavřel, David Schneider, Alois Švehlík, Zuzana Davidová, Marek Eben, Tomáš Juřička, Václav Kopta, Marek Tomažič a Hana Brothánková
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Hana Brothánková
Hudba: Hana Navarová a Jaroslav Vaculík
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1991

V přímém rozhlasovém přenosu vše tenkrát zprostředkoval královský reportér Krutibrko. Jen díky němu budeme svědky královské soutěže o nejstatečnějšího, nejneohroženějšího a nejzpůsobilejšího zachránce příšerným drakem ohrožené Její jasnosti princezny Špuntadely.

Přihlášenými účastníky jsou maestro Alabastro, který chce draka zničit svým superostrým hlasem, hloupý Honza, co se nebojí žádného nebezpečí, stařičký rytíř Žumbera a malý trpaslík Skovajsa. Kdo z nich si vezme princeznu za ženu?

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.