Kouzlo Vánoc na vás dýchne v Krupce

16. prosinec 2023

Rodinný podnik Kouzlo vánoc vyrábí a prodává vánoční ozdoby a zdobené skleněné dekorace.

Také lidem umožňuje, aby si vánoční ozdoby sami vytvořili, přesně podle svého vkusu.

„Dnes máme otevřenou kreativní dílničku, kde si mohou rodiče s dětmi přijít nazdobit vlastní ozdobičku. Malují za pomoci lepidla třpytek, takže postup je to podobný, jako když my malujeme ozdoby,“ zavedla návštěvníky přímo do tvůrčí atmosféry Vendula Zmítková.

„Vrací se tradice vánočních figurek. Máme proto postavičky sněhuláků, ptáčků, autíčka, ale i speciální, jako jsou hokejisti,“ popisuje letošní trendy výtvarnice.

„Všechno je malované ručně. Na ruční výrobě si zakládáme, proto je každá ozdoba originál,“ uzavírá Vendula Zmítková z rodinné výrobny a prodejny vánočních ozdob Kouzlo Vánoc z Krupky.

Prodejna je otevřená od října a do 23. prosince. Ale výroba ozdob probíhá celý rok.

autoři: Veronika Králová , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.