Kouzelný svět Malého prince, vnímaný všemi smysly, nabízí výstava v plzeňské Papírně

16. březen 2022 11:56, aktualizováno

Obrovské mechové vejce nebo rozpohybované ilustrace uvidí návštěvníci na výstavě Malý princ, kterou už navštívilo přes 20 000 lidí v Praze, Vídni, Litvínově, Opavě, Domažlicích nebo v Ostrově. Nyní se výstava výtvarnice Elišky Podzimkové představuje v Papírně v Plzni.

Interaktivní výstava s rozšířenou realitou Malý princ je instalována v industriálním prostoru bývalé papírny na Slovanech v Plzni. Výstavě dominují obrázky z knížky Malý princ, které výtvarnice Eliška Podzimková připravovala na Islandu. „To vzniklo tak, že mě oslovilo nakladatelství, jestli bych chtěla ilustrovat knížku Malého prince. Já bych si na to sama nikdy netroufla. Ani by mě to nenapadlo. Ale když už s tím přišli, tak jsem si říkala, že to je krásná výzva a že mě to bude moc bavit. Protože kombinuju fotografie s ilustracemi, tak jsem se rozhodla, že bych chtěla fotky nafotit na Islandu. A z toho vzniklo 16 ilustrací, které můžete tady na výstavě vidět,“ uvedla Eliška Podzimková.

Ilustrace si mohou návštěvníci na výstavě také rozpohybovat prostřednictvím AR (augmented reality) aplikace ARTIVIVE, která je volně ke stažení do chytrých telefonů. Součástí výstavy jsou také interaktivní instalace, jako je například obrovské mechové vejce, do kterého mohou návštěvníci vnořit ruce, ohmatat uvnitř ukryté zvířátko a následně se jej pokusit nakreslit.

Interaktivní výstava s rozšířenou realitou Malý princ potrvá v Papírně Plzeň do 1. května 2022.

autor: Anděla Blažková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio