Kolečkové brusle jsou ideálním sportem pro všechny věkové kategorie

25. březen 2014
Dobré odpoledne

V posledních letech se z jara plní cyklostezky nejen cyklisty a chodci, ale také jezdci na kolečkových bruslích. I havlíčkobrodský prodejce sportovního vybavení Martin Kachlíř tento trend v poradně Regionu potvrdil. Zároveň radil, jak s kolečkovými bruslemi správně zacházet, a jaké vybavení si na tento sport pořídit.

„Kolečkové brusle jsou ideálním sportem opravdu pro všechny. Na rozdíl od běhu nezatěžuje klouby, a je to skvělé aerobní cvičení, u kterého vydržíme v tempu daleko déle než například na kole. Takže doporučuju,“ říká Martin Kachlíř, sám velký fanoušek tzv. inline bruslí.

Pro začátečníky je dobré koupit si měkké brusle. Kachlíř dodává: „Dřív bylo moderní mít na bruslích malá kolečka. Teď bych spíš doporučil větší, je to jednak rychlejší, ale taky zvládnete nějaký kamínek nebo nerovnost. Brusle by taky měly mít brzdu, ty bez brzdiček jsou až pro ty pokročilé.“

Vhodné je si k bruslím pořídit i ochranné prvky – chrániče na lokty, zápěstí, kolena, a samozřejmě helmu na hlavu. „Úplně postačí ta, kterou máme na kolo,“ doplňuje Kachlíř.

Dotaz z chatu:
GEORGE Z POČÁTEK
ZDRAVÍM,JAKÁ,JE,MAXIMÁLNÍ NOSNOST,KOLEČKOVÝCH BRUSLÍ,NA VEL.:č.11-ROZMÉR NOHY,POPŘÍPADĚ I NA IN-LINE BRUSLE!?DĚKUJI,ZA ODPOVĚĎ-GEORGE Z POČÁTEK...
Dobrý den, určitě na větší váhu potřebujete na bruslích hliníkový nůž a ne plastový. Máme zkušenosti, že při větších kolečkách, třeba 90mm, brusle zvládnou přibližně 120kg. Myslím, že je možné i více, jen kolečka samozřejmě vydrží kratší dobu a rychleji se ojedou.

Spustit audio