„Knížku Stříbrný vítr jsme pokřtili fénem!“ smějí se autorka Jitka Novotná a kmotři v Toboganu

5. prosinec 2020

Jitka Novotná uvádí a připravuje na Dvojce pořad Stříbrný vítr. A z nejlepších rozhovorů vznikla v pořadí již druhá publikace. A právě v sobotním Toboganu se uskutečnil její křest. Kmotry knížky byli manažerka Senta Čermáková a písničkář a básník Jiří Dědeček. Tobogan moderoval Aleš Cibulka.

Čtěte také

Knížku Stříbrný vítr hosté pokřtili – poněkud netradičně – fénem. „Fénujte, co se do vás vejde,“ vyzval hosty Aleš Cibulka. „Přeji knížce čtenáře, kteří si chtějí popřemýšlet,“ řekla Senta Čermáková. „To není knížka, kterou přečtete za jeden večer, v tom je její síla,“ popřál kmotr Jiří Dědeček. 

Když se setkají dva moderátoři

Jitka Novotná je dlouholetá kamarádka a kolegyně Aleše Cibulky. Nejen, že se potkali v sobotním Toboganu a jsou kolegové z rozhlasu, ale moderovali spolu na počátku milénia i Dobré ráno v České televizi. 

Oba moderátoři se shodli, že se s některými hosty jde povídání snadno, na jiné rozhovory je nutné se důkladně připravit. „Já se taky šprtám na hosta,“ přiznal se smíchem Aleš. 

Výjimeční hosté v knize Stříbrný vítr 

Jitka Novotná v Toboganu zavzpomínala na výjimečné hosty, se kterými natáčela rozhovor. A které vybrala do publikace Stříbrný vítr 2, která právě vychází. „Loučení,“ tak vzpomínala na povídání s Janou Štěpánkovou, které se uskutečnilo dvě měsíce před tím, než herečka zemřela. „Byla křehoučká, ale chtěla se dělit,“ připomněla silné okamžiky při moderování. 

Dalšími významnými hosty, kteří se objevili nejen v pořadu Stříbrný vítr, ale objevují se i v knize, jsou například psychiatr Cyril Höschl a herečka Hana Maciuchová. 

autor: Aleš Cibulka

Související