Kluci z hor. S režisérem Tomášem Magnuskem a hercem Ivanem Vyskočilem nejen o novém filmu

20. říjen 2017

V pátek 20. října byli tentokrát našimi hosty v radioklubu po 10. hodině v přímém přenosu režisér a scénárista Tomáš Magnusek a herec Ivan Vyskočil. S Ladou Klokočníkovou si povídali nejen o filmování a hereckém životě, ale i o nové rozhlasové talkshow, kterou pro vás připravujeme. Po jedenácté hodině pak Radiokavárnu provoněly dámské a pánské parfémy, protože módní trendy v podzimních vůních představila Dana Hrycová.

„Nový snímek Kluci z hor je konfrontací dvou charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří již dávno ztratili bezelstnost. Řídí se totiž především tím, co jim může přinést prospěch. A to často za každou cenu, jak to také vidíme dnes kolem nás," říká scénárista filmu Jan Jurek.

Ve snímku Kluci z hor se představí například Lenka Termerová, Martin Huba či Pavel Nový. V roli faráře se na filmové plátno vrací také protagonista oscarových Ostře sledovaných vlaků Václav Neckář. Ve filmu se také vůbec poprvé ve filmové roli představí syn Martina Dejdara, Matěj, který hraje svého otce před 20 lety.

Film Kluci z hor se natáčel na několika místech na východě Čech. Kromě Kramolny na Náchodsku také v Říčkách v Orlických horách na Rychnovsku, v Chrasti u Chrudimi a ve Velichovkách.


Tomáš Magnusek vystudoval Evangelickou akademii v Náchodě a v roce 2004 začal pracovat ve školství. Je autorem publikací Ještě jsme tady... (2004), Stateční Češi (2007) a Pamětnice (2009). Od roku 2007 je členem české Obce spisovatelů. V únoru 2009 začal společně se svými přáteli a rodinou připravovat realizaci snímku Pamětnice. K Pamětnici napsal scénář a začal zajišťovat finanční prostředky pro natáčení tohoto snímku. V Pamětnici hraje jednou z hlavních rolích.

Dalším filmem byl Školní výlet, poetická komedie o cestě osmdesátiletých seniorů do lázní, která sebou nese celou řadu nevídaných překážek.

Natočil také snímek Bastardi, drama z prostředí speciálního školství s hvězdným obsazením.Tento film se dočkal dokonce už dvou pokračování a světlo světa tak spatřili také Bastardi 2 a 3.

Letos v květnu Tomáš Magnusek otevřel v Ratibořicích unikátní filmové a herecká muzeum s názvem Viktorka.

Tomáš Magnusek a Ivan Vyskočil v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové

Herec Ivan Vyskočil se narodil v Praze. Se sestrou Evou a bratrem Jiřím prožil dětství na Žižkově, kde vystudoval Sladkovského gymnázium. V roce 1968 dokončil studium na DAMU a nastoupil do pražského Činoherního klubu. Od roku 1973 byl členem Divadla Jiřího Wolkera, pak následovalo angažmá v Divadle S.K. Neumanna (nynější Divadlo Pod Palmovkou). V roce 1991 se vydal na dráhu nezávislosti a je na tzv. volné noze.

Patří k zakladatelům Herecké asociace, která každoročně uděluje prestižní divadelní ceny Thálie.

Filmová přehlídka Ivana Vyskočila je velmi pestrá. Pasťák (1968), Mladý muž a bílá velryba (1978), Poslední propadne peklu (1982) nebo Smrt krásných srnců (1986).

Některé jeho seriálové role jsou dnes již téměř kultovní. Jmenovitě jde například o postavu Jirky Sikity ze seriálu Veslké sedlo. Další výraznou rolí byl učitel Janda v dětském fantaskním Létajícím Čestmírovi. A v neposlední řadě Losna - kdo by neznal Rychlé šípy a televizní zpracování Záhada hlavolamu. Za zmínku jistě ještě stojí Chlapci a chlapi.

Ivan Vyskočil je také autorem knížky pod názvem Manželky a jiné lásky.

autor: KLO
Spustit audio