Ke svým čtyřicátinám příští rok zvažuji nové album, prozradila zpěvačka Dáša Zázvůrková

7. červen 2020

Hrát a zpívat chtěla od malička. Vystudovala pantomimu a italienistiku. Patnáct let hrála v Divadle Semafor a na podzim jí vyšlo už druhé sólové album. Hostem pořadu Až na dřeň byla herečka a zpěvačka Dáša Zázvůrková.

Kvůli pandemii Covid 19 musela Dáša Zázvůrková odložit koncerty, ale mělo to i své výhody. „V karanténě jsem znovu začala soustředěně číst. Taky jsem napsala spoustu písniček, takže mám napracováno a zvažuji album ke svým čtyřicátým narozeninám, které oslavím příští rok,“ řekla nám v pořadu Až na dřeň Dáša Zázvůrková.

Nejnovější deska Dáši Zázvůrkové Mirákl 9 vyšla 9. 9. 2019. Je na ní devět songů a jedním z nich je i píseň Hleď si svýho. „Každý mi radil, co mám a nemám dělat a ve svých 38 letech už jsem si chtěla jít svou cestou. Já rady lidí, kterých si vážím, vnímám, ale kdybych se měla řídit vším, tak se zblázním a ztratím sebe sama. Hleď si svýho je vlastně takový můj osobní manifest.“ Klip k písničce režírovala kamarádka a kolegyně Dáši Zázvůrkové herečka Vanda Hybnerová. „Ona má v sobě zkratkovitost, osobitost i humor a přesně to je i v tom klipu.“

Song Mirákl 9 je příběhem devíti veslařů, kteří závodili a vyhráli na berlínské olympiádě, kterou v roce 1936 pořádal Adolf Hitler. „Kloboučky pampelišek zase vypráví o atentátu na Heydricha. Mně historie odjakživa zajímala,“ dodává Dáša Zázvůrková.

Celé album Mirákl 9 je hodně osobní. Je na rozdíl od předchozího alba Dáši Zázvůrkové autorské. „Dokonce mi přátelé říkají, že až moc. Ale když bych nebyla tolik osobní, nebylo by to ono. Já mám ráda, když se jde až hluboko do toho těsta. Já písněmi ráda zvedám ze židle nebo dojímám.“

Jak se upovídaná herečka dostala na pantomimu a proč nabádá lidi, aby si plnili své sny? Poslechněte si celý pořad Až na dřeň a dozvíte se to. 

Spustit audio