Když se role otočí aneb Zaskočený moderátor

2. listopad 2014

Co se stane, když moderátora začne zpovídat jeho host? Tereza Pergnerová vyzpovídala Ondřeje Suchého. Padaly otázky „na tělo“.

Když je hostem pohotová moderátorka, může se stát cokoli. A Tereza Pergnerová nezkazí žádnou legraci. Zvlášť když jí pošťouchne poněkud zlomyslné publikum.

Po poznámce jednoho z diváků, že v Nostalgické myši ještě nikdo nevyzpovídal pana Suchého, nezaváhala ani na vteřinu. Chopila se moderátorské role a začala Ondřejovi klást otázky „na tělo“.

Když dcera zpívá tátovy písničky

Ale došlo samozřejmě i na zpovídání známé televizní moderátorky a herečky samotné. Tereza Pergnerová ve vzpomínkách na dětství prozradila, jaký vliv na ni měl její tatínek, jak aktivní byla školačka, jaké měla tehdy zájmy a jak vychovává syna Samuela a dceru Natálii.

Veřejné nahrávky se v publiku zúčastnila i Terezina maminka. Také ona se dostala ke slovu. A došlo i na dvě kabaretní písničky Eduarda Pergnera, které s Terezou zpívají na vzpomínkovém albu věnovanému éře malých divadelních scén 60. let.

Záznam pořadu naleznete v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.